Hvordan og hvorfor velge tepper til hytta?

Del innlegget

I Norge er det nesten alltid passende tid å dra på hytta, og vi tilbringer derfor mye tid der. Akkurat nå er det kaldt og høye strømpriser. Så det kan være lurt å dekorere gulvet og veggene med kvalitetstepper.

Vi går gjennom hvorfor du bør ha tepper i hytteinteriøret og en liten guide på hvordan du skal velge dem. Husk også at vi er alltid tilgjengelig for veiledning.

Hvorfor tepper er et must-have på hytta

Først og fremst la oss snakke om hvorfor du bør vurdere å dekorere hytta med tepper. Se for deg å sette foten på et teppe på en kald vintermorgen når du er på vei til å slenge deg i sofaen eller sette deg ved spisebordet. Eller kanskje gå fra soverommet til badet? Denne behagelige følelsen sprer seg over hele kroppen og er med på å gi deg skikkelig hyttekos. 

Dette sier vi ikke kun fordi vi er teppeleverandør, men fordi tepper er en av de nyttigste og mest effektive interiørelementet for å gi hytta den stemningen du trenger. Her er fem grunner til hvorfor du bør ha teppe på hytta:

1. Energisparende og isolerende

Tepper er ikke bare for å pynte rommet, men også for å isolere, slik at du under kalde perioder kan fortsatt holde varmen inne. Det er en genial og effektiv løsning for isolering!

2. Skaper karakter og helhet i interiøret

Tepper er et supert tilskudd for å binde sammen interiørelementene i rommet. For eksempel kan spisebord og stoler få et helt annet utseende sammen ved å simpelt legge til et teppe som passer til, og det gjør følelsen av å sitte på middagsbordet mye bedre.

Et prosjekt i Ski hvor kunden ønsket et teppe under spisebordet:

Før
Etter

3. Beskytter gulvet

Dette er nok noe av det beste med å ha teppet på gulvet. Gulvet ditt går gjennom mye slit daglig, og spesielt i områder med mest aktivitet eller flest møbler, kan det være ekstremt viktig med et teppe for å beskytte det.

 

4. Demper lyd

Som nevnt i første punkt isolerer tepper temperatur. Samtidig demper teppene akustikken og lyden i rommet.

5. Lun stemning

Sist men ikke minst hjelper teppet med å skape en lun, rolig og behagelig stemning på hytta. Alt som er nevnt over er med på å gi hytta di akkurat dette.

IMG_0090

Hvordan velger du teppe?

Så kommer den vanskeligste delen av denne reisen. Å velge hvilket teppe som passer til hytta di. Ikke være redd, vi skal selvfølgelig guide deg gjennom dette. Det er flere valgmuligheter:

Håndknyttede tepper, bytepper, landsbytepper, nomadetepper og moderne tepper

Stilen til Håndknyttede tepper kategoriseres etter bytepper, landsbyttepper, nomadetepper og moderne tepper. De finnes i alle størrelser, motiver og farger. Håndknyttede tepper produseres oftest i Iran, Afghanistan, India, Marocco, Tyrkia og andre land. I tillegg har hvert land egne stiler og kjennetegn på sine tepper.

En vanlig misforståelse er at håndknyttede tepper bare kommer i rødt farget, men om man kommer innom vår butikk eller tar en titt på vår nettbutikk, får man å se det store utvalget i farger og stiler.

Noen store fordeler med håndknyttede tepper er at de kun er laget med naturmaterialer, er bærekraftig, blir rent når man støvsuger, lett å fjerne flekker og kan vaskes og repareres etter bruksslitasje.

Håndknyttede tepper kommer i mange forskjellige stiler:

Nomadetepper: Produseres av nomader eller er inspirert av nomader. Symbolene og motivet er inspirert av naturen, stilen er røffere, materialet grovere og linjene er rektangulære.

Nomadeteppe fra Morocco

Bytepper: designes av en teppedesigner og lages i byer. Bytepper kommer ofte i florale linjer, tette knuter, eksklusive materialer som silke og fin ull eller en kobinasjon.

Byteppe fra Kashan

Moderne tepper: Teppene er designet og produseres uten tilknytning til distrikt og tradisjon og mye av produksjonen foregår i Indaia, nepal, Pakistan. Teppene kan være massprodusert eller custom made.

Vårt favoritt-teppe:

Et av våre favoritt-tepper er Gabbeh fra Iran, fordi det er tradisjonelle med moderne look. Fargene og symbolene på teppene er inspirert av naturen under reisene til nomadene. Om dette er en type av interesse vil vi anbefale å velge Gabbeh-tepper som er tettere knyttet, ikke kopier som finnes på markedet. Se vår Gabbeh-kolleksjon vår her som vi plukker én og én.

Kelimer

Denne typen er en fellesbetegnelse for vevde tepper fra forskjellige land. Det finnes mange forskjellige teknikker, for eksempel nålekelim, flatvevde, lokkekelimer og Jajim. Denne stilen er røffere enn vanlige tepper, og kommer i mange farger og størrelser. Dog ikke store størrelser. Fargene er ofte varme, vintage eller moderne. Se hele kolleksjonen vår her.

Siden Kelimer er lengre enn andre typer tepper, kan de lettere skli på gulvet. Derfor er det veldig viktig at du bruker gode underlag. Se utvalget her.

Det betyr også at kelimer oftest er best å bruke der man ikke går eller tråkker så mye. Med mindre man har et godt underlag.

Styr unna disse maskinlagde teppene

Ønsker du å gå for maskinlagde tepper, vil vi anbefale å holde deg til kjente merker som spesialiserer seg til dette, og bruker gode materialer, har bærekraftig og etisk produksjon og ikke minst tenker på din helse. Styr unna billige maskinlagde tepper massprodusert av varehus. Det er ikke god kvalitet, ikke bra for miljøet og det blir dyrt i lengden fordi det ikke har like god levetid. Forsikre deg om at de maskinlagde teppene du kjøper er produsert med naturlig materialer. Våre leverandører er Kasthall, Tisca og Jab, og Romo, og fyller våre strenge krav til produksjon av tepper.

Vi har lang erfaring og kunnskap rundt tepper og vedlikehold av tepper. Så fyll ut kontaktskjemaet under eller rings oss på X, så finner vi de perfekte teppene for hytta di! Du kan også finne oss på Ski Storsenter.

Announce

New
arrival

2019 collection

Let’s face it, no look is really complete without the right finishes. Not to the best of standards, anyway (just tellin’ it like it is, babe). Upgrading your shoe game. Platforms, stilettos, wedges, mules, boots—stretch those legs next time you head out, then rock sliders, sneakers, and flats when it’s time to chill.