Bidjar(Bibibaf)

Land: Iran

Distrikt: Bidjar

Strl: 104X148

Knuter: 260.000- 420.000 pr m2

 

 

Bidjar er navnet på en av de små Kurdiske landsbyer i det nordlige Iran. Det er samtidig også navnet på en av de mest rustikke (i forhold til luvens tykkelse) og mest tettknyttede av alle de Persiske teppetyper.

Det er ganske enkelt ikke mulig å oppnå en større knutetetthet med ull av denne kraftige kvalitet. Teppeknytterens ferdighet i å banke knuterekkene fast sammen inntil teppet er kompakt og er beundringsverdig. Man ser da heller aldri et Bidjarteppe, hvor gammelt det måtte være, som er slit ned ved normal bruk. Det oftest forekommende mønster er «herati» – en stor, krummet bladform. Mønstrene er sekskantet, som oftest med en stor medaljong i midten, omringet av 2 andre sekskanter. Der kan da også forekomme «all-over» mønster, dvs et «herati»- mønster uten midtmedaljong. Bordene er pyntet med rosetter og blomster. Etter fransk bestilling begynte man i midten av 1800-tallet å producere Rose Bidjarer, også kaldt «Gulle Farang». Som navnet sier er hovedmotivet store, røde roser.
Bidjarteppene byr på en rikdom av dype, sterke farger, som fremhever det kraftfulle mønstrene. En karakteristisk farge er den lyse himmelblå. De kurdiske bjergfor leverer den sterke ull, som knyttes med den tyrkiske knuten, «ghiordes».  Innslag og varptråden er som regel av bomull. 

40000.00 kr

Klikk og hent

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Bidjar(Bibibaf)”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bidjar(Bibibaf)

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
SKU MT-101 104X148 Categories , , ,