Teppevask og vurdering

Vask og vedlikehold

Tepper er noe av det som brukes mest i huset. Det ligger under spisebord, i gangen og andre steder i huset som et kunstverk for gulvet. Men sjanse for å skitne til teppene er store. Her kan du lese mer om hva vi gjør for å holde teppene dine rene og pene.

Vask

Vask av håndknyttede tepper er et spennende og utfordrende tema. Vi har behandlet tepper i 20 år for utallige kunder og viser deg her vaskeprosessen og hva du kan gjøre for riktig vedlikehold av teppene dine.

Vurdering & prosedyre

1. Vurdering

Teppet vurderes ut i fra alder, kvalitet, materiell, opprinnelse, distrikt og fargekombinasjon.

2. Prosedyre

Opplysningene vi har fått av teppet gir oss videre svar på hva slags temperatur, trykk og hastighet den bør vaskes i.

Behandling

Gamle, antikke og semiantikke tepper må behandles med høyest ekspertise.

Teppet blir ristet i en spesialmaskin som fjerner støv og sand.

Teppet blir vasket etter våre instruksjoner. I noen tilfeller må teppet både vaskes foran og bak.

Vedlikehold

Håndknyttede tepper bør behandles som levende produkter. Bruk av naturmaterialer som ull, bomull, silke og plantefarger gjør at alle tepper trenger å puste for at kvaliteten skal holde seg. Derfor er behandling og plassering vesentlig for teppets levetid. Generelt bør tepper legges på et tørt underlag. Det anbefales også å bruke gode underlag som hindrer bevegelse av teppet.

Hva bør du tenke på?

Vask av tepper forlenger levetiden. Vi anbefaler dermed vask av tepper en gang hver tredje til femte år, avhengig av forbruk og type. Vi anbefaler å ikke vaske et originalt håndknyttet teppe selv. Dette kan risikere skade på teppet, blant annet fordi man ikke får tørket teppet fort nok.

All form for skader på håndknyttede tepper kan repareres. Kontakt oss om du ønsker vask eller reparasjon av teppet. Vi kan hente og levere etter nærmere avtale. 

Ønsker du hjelp med teppene dine?

Vi henter og leverer tepper i følgende områder:

Oslo og Akershus

Ofte stilte spørsmål

Tepper skal vaskes av fagpersoner, spesielt når det gjelder håndknyttede tepper. Vi ser på type teppe, materialet i teppet, fargekvaliteten osv. før vasken gjennomføres. Tepper skal tørkes hurtig, og ikke ligge våt over lengre tid.

Vi får ofte spørsmål om hvilket teppestørrelse kan bruke under salongen, under spisestuen, eller frittliggende på gulvet?

Vi hjelper deg gjerne med det. Vi har god erfaring med teppelegging av alle typer rom. Du kan også låne med tepper hjem for å prøver både farger og str. 

 

Det er veldig avhengig av bruksområder og type tepper, men vi anbefaler hver 5.-7. år. Spesielt håndknyttede tepper og ull, bør vaskes ofte for å holde kvaliteten på både materialet og farger.

Ta kontakt med oss for råd.

Bestill teppevask- eller vurdering i dag

Bestill ved å fylle ut bestillingsskjema under
eller ring oss på 917 63 739.